Koronavirustilanteen aiheuttamien rajoitusten vaiheittainen purkaminen aloitetaan Oulaisten seurakunnassa 1.6.2020 alkaen valtioneuvoston ja ev.-lut. kirkon piispojen antamien linjausten ja ohjeitten puitteissa.

Oulaisten seurakunnan toiminnasta 1.8.2020 alkaen

Oulaisten seurakunnan toiminnasta 1.6.2020 alkaen

Ohje kirkkoon tulijalle 1.6.2020 alkaen'

Ohje seurakuntakotiin tulijalle 1.6.2020 alkaen

Ohje seurakuntakotiin Siukkikseen tulijalle 1.6.2020 alkaen

Ohje kirkkoon tulijalle 1.6.2020 alkaen

27.5.2020 16.32

Oulaisten kirkkoon voidaan 1.6.2020 ottaa kerrallaan 120 henkilöä (kirkkosaliin 110 henkilöä ja urkuparvelle 10 henkilöä). Enimmäisväkimäärä on suhteutettu kirkkotilan kokoon annettujen viranomaismääräysten mukaisesti.

Osallistumista on vältettävä, mikäli on flunssa- tai hengitystieoireita. Riskiryhmiin kuuluvien toivotaan käyttävän omaa harkintaa. Vastuu osallistumisesta ja ohjeitten noudattamisesta on jokaisella osallistujalla myös itsellään.

Seuraavilla käytännön ohjeilla ennaltaehkäisemme koronaviruksen leviämistä kirkon tiloissa:

• Kirkon sisäänkäyntinä on jumalanpalvelusten yhteydessä käytössä tien puoleinen ovi, jossa myös invaluiska.
  • Kirkkoon tullessa käytä käsihuuhdetta (käsidesiautomaatti).
  • Älä kättele, voit tervehtiä, kertoa osanottosi tai onnitella myös muulla tavalla.
  • Suositellaan istumista perhekunnittain. Samaan perhekuntaan kuuluvat voivat istua lähekkäin. Istumapaikoissa on huomioitu turvavälit jo valmiiksi. Joka toinen penkkirivi jätetään tyhjäksi ja muille penkkiriveille voi istua noin 1 m:n etäisyydelle toisistaan
  • Ehtoollisella alttarikaiteelle voi tulla kerrallaan 9 henkilöä. Polvistumispaikat on merkitty alttarikaiteelle. Tarkemmat ohjeet kerrotaan messun yhteydessä.
  • Ennen poislähtöäsi muista vielä desinfioida kädet.
  • Seurakuntalaisia pyydetään käyttämään omaa virsikirjaa tai nettivirsikirjaa: Virsikirja.fi.
  • Kolehti kerätään jumalanpalveluksen jälkeen kirkon ovilla oleviin koreihin.

Jos sinulla on kysyttävää ohjeistuksista, kysy rohkeasti tarkennuksia henkilökunnalta.