Rippijuhlat

Konfirmaatiota ja rippijuhlaa edeltää aina rippikoulun käyminen. Se on nuoren elämässä kasteen jälkeen seuraava suuri kristillinen juhla.

Rippikoulun voi käydä, vaikka ei kuuluisikaan kirkkoon eikä olisi kastettu. Alaikäinen voi liittyä huoltajien luvalla kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kuuluisikaan kirkkoon.

Rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan, joka antaa oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on myös kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytys.

Rippijuhlan voi järjestää kotona tai muussa sopivassa paikassa esim. seurakuntakodin kahvion ja juhlasalin voi vuokrata rippijuhlia varten. Kysy vuokrauksesta kirkkoherranvirastosta

Rippikoulun käymiseen liittyvät kysymykset?

Jos sinulla on kysymyksiä, jotka liittyvät rippikoulun käymiseen niin ota yhteyttä

seurakuntapastori Rami Niemeen, puh. 044 5797471
nuorisotyönohjaaja Johanna Saarelaan , puh. 044 5797450 tai
nuorisotyönohjaaja Tuomas Saarelaan, puh. 044 5797451.

Ajankohtaiset tiedot rippikoulusta täältä