Rippijuhlat

Konfirmaatiota ja rippijuhlaa edeltää aina rippikoulun käyminen. Se on nuoren elämässä kasteen jälkeen seuraava suuri kristillinen juhla. 

Rippikoulun voi käydä, vaikka ei kuuluisikaan kirkkoon eikä olisi kastettu. Alaikäinen voi liittyä huoltajien luvalla kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kuuluisikaan kirkkoon.

Rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan, joka antaa oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on myös kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytys.

Rippijuhlan voi järjestää kotona tai muussa sopivassa paikassa. Esim. seurakuntakodin kahvion ja juhlasalin voi vuokrata rippijuhlia varten. Kysy vuokrauksesta kirkkoherranvirastostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

Rippikoulun käymiseen liittyvät kysymykset?

Jos sinulla on kysymyksiä, jotka liittyvät rippikoulun käymiseen, ota yhteyttä


nuorisotyönohjaaja Tuomas Saarelaan, puh. 044 5797451 tai
seurakuntapastori Roope Syngelmään, puh. 044 5797471. 


Ajankohtaiset tiedot rippikoulusta täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

Nuorta kannattaa juhlia. Yksi etappi monen nuoren elämässä on rippikoulun päättäminen, jonka jälkeen kirkossa järjestetään konfirmaatiojuhla. Lisäksi kotona voidaan järjestää rippijuhlat nuoren toiveiden mukaisesti.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa