Hautajaiset 

Kuolema on osa tätä elämää ja maallisen vaelluksen päätepiste, niin uskomme. Surun kohdatessa meidän on kyettävä hoitamaan kuolemaan ja hautaamiseen läheisesti liittyviä asioita. Hautajaisjärjestelyt voi Oulaisten seurakunnassa aloittaa ottamalla yhteyttä kirkkoherranvirastoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Hautajaisten järjestelyihin liittyviä asioita ovat:

hautausaika ja -paikka

hautapaikka ja

papin ja kanttorin varaamiset  

Oulaisten seurakunnassa hautauspäiviä ovat yleensä perjantai ja lauantai. Hautausajat ovat yleensä klo 11.00  tai klo 12.00. Siunaus voi tapahtua kirkossa, kappelissa tai haudalla.

Hautajaisten kulusta, muistotilaisuuden järjestämisestä tai suruun liittyvistä asioista neuvomme ja opastamme tarpeen vaatiessa.

Hautajaisiin liittyvät tilanvuokrahinnato täältä
Haudanhoito hinnasto täälläLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Hautasijamaksut täälläLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Läheisen kuolema on syvä ja voimakas kokemus. Kuolema on aina yllättävä - odotettunakin. Hautajaisjärjestelyissä noudatetaan vainajan tahtoa.

Ennen hautajaisia

Kaikilla on oikeus tulla haudatuksi kotikuntansa seurakunnan ylläpitämälle hautausmaalle.

Hautaus ja hautapaikka

Hautajaisten järjestäminen kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä joko oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon, päivystävään pappiin tai hautaustoimistoon. Siunaamistilaisuudesta voi tehdä vainajan näköisen.

Hautaan siunaaminen

Muistotilaisuudessa muistellaan vainajaa ystävien ja sukulaisten kesken. Pappia voi pyytää osallistumaan tilaisuuteen.

Muistotilaisuus

Suru on luonnollinen tapa kohdata menetys. Samalla myös oman elämän rajallisuus tulee vastaan. Hautajaiset on omaisille tärkeä hetki suremiseen ja keskinäiseen lohdutukseen.

Omaisen tunteet ja surutyö