Rippikoulu, ripari

Rippikoulu eli ripari

Rippikoulu on osa kirkon jatkuvaa ja ihmisen koko eliniän kestävää kasteopetusta. Rippikoulu kestää noin puoli vuotta ja siihen sisältyy seurakunnan toimintaan ja elämään osallistumista, rippileiri sekä konfirmaatiojuhla.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena esimerkiksi yksityisrippikouluna tai varusmiesrippikouluna asepalveluksen yhteydessä.

Erityisrippileiri (esim. kehitysvammaisille) järjestetään Kalajoen kristillisellä opistolla.

Vuoden 2019 ripareihin liittyviä tietoja omalla alasivulla

Lisää tietoja ripareista löytyy täältä

Rippikoulu uudistuu koko Suomessa niin myös Oulaisissa

Piispainkokous on huhtikuussa 2017 hyväksynyt käyttöön uuden rippikoulusuunnitelman, joka otetaan Oulaisissa käyttöön jo vuoden 2018 rippikouluissa. Joitain sen elementtejä kokeiltiin jo vuoden 2017 talvirippikoulussa hyvin tuloksin.  Uudistuksen myötä rippikoulun rakenteet muuttuvat. Kokonaiskesto säilyy samana.

Rippikoulu jaksottuu jatkossa entistä vahvemmin varsinaiselle rippikouluvuodelle. Ilmoittautuminen tapahtuu syksyllä. Alkukeväällä on kaikille rippikoululaisille yhteisiä teemapäiviä ja -kokoontumisia. Yksittäisen ryhmän ensimmäiset tapaamiset ovat loppukeväästä ja suomalaisen rippikoulun vahvin lenkki eli leiri on edelleen kesällä. Ryhmän toiminta jatkuu elo-syyskuussa melko intensiivisesti, kun se osallistuu jumalanpalveluksiin ja Gospeli-nuorteniltoihin ennen syyskuun alussa olevaa konfirmaatiota.

Perinteinen osallistumiskortti jää historiaan ja kaikki toiminta tapahtuu ryhmäkohtaisesti. Rippikoulun aikana on mahdollisuus osallistua useasti ehtoolliseen. Myös yhteyttä nuoren perheeseen pyritään vahvistamaan.

Oulaistenkatu 59
86300 Oulainen
vs. kirkkoherra
Keskuskatu 9
86300 Oulainen

Matti Hirvilammin sijainen 1.9.2018 - 30.6.2019.