Risti ja kala kuviot

Rippikoulu eli ripari

Rippikoulu on osa kirkon jatkuvaa ja ihmisen koko eliniän kestävää kasteopetusta. Rippikoulu kestää noin puoli vuotta ja siihen sisältyy seurakunnan toimintaan ja elämään osallistumista, rippileiri sekä konfirmaatiojuhla.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena esimerkiksi yksityisrippikouluna tai varusmiesrippikouluna asepalveluksen yhteydessä.

Erityisrippileiri (esim. kehitysvammaisille) järjestetään Kalajoen kristillisellä opistolla.

Lisää tietoja ripareista löytyy täältä

Rippikoulu uudistunut koko Suomessa, niin myös Oulaisissa

Piispainkokous hyväksyi huhtikuussa 2017 käyttöön uuden rippikoulusuunnitelman, joka otettiin Oulaisissa käyttöön vuoden 2018 rippikouluissa. Joitain sen elementtejä kokeiltiin jo vuoden 2017 talvirippikoulussa hyvin tuloksin.  Uudistuksen myötä rippikoulun rakenteet muuttuivat. Kokonaiskesto säilyi samana.

Rippikoulu jaksottuu nykyään entistä vahvemmin varsinaiselle rippikouluvuodelle. Ilmoittautuminen tapahtuu syksyllä. Alkukeväällä on kaikille rippikoululaisille yhteisiä teemapäiviä ja -kokoontumisia. Yksittäisen ryhmän yhteiset messut ja Gospeli-nuortenillat ovat loppukeväästä, ja suomalaisen rippikoulun vahvin lenkki eli leiri on edelleen kesällä.

Perinteinen osallistumiskortti on jäänyt historiaan, ja kaikki toiminta tapahtuu ryhmäkohtaisesti. Rippikoulun aikana on mahdollisuus osallistua useasti ehtoolliselle. Myös yhteyttä nuoren perheeseen pyritään vahvistamaan.

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Oulaistenkatu 59
86300 Oulainen
Nuorisotyönohjaaja
Oulaistenkatu 59
86300 Oulainen