Korona-avustus

Seurakunta saa kirkkohallituksen kautta opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksen, joka jaetaan diakoniatyön kautta koronan vuoksi taloudellisia menetyksiä kokeneille oulaistelaisille. Näitä voivat olla esim. ansionmenetys, lykkääntyneet arjen hankinnat tai kasaantuneet laskut.
Avustusta on käytettävissä rajallinen määrä, joten hakemuksen jättäminen ei välttämättä oikeuta avustuksen saamiseen.
Hakemuksen viimeinen jättöpäivä on ma 30.11.2020

Avustushakemukset käsitellään diakoniatiimissä ja päätöksistä ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Avustus annetaan lahjakorttina paikalliseen elintarvikeliikkeeseen.

Perustele hakemuksesi hyvin, ilman perusteluja tulleita hakemuksia ei käsitellä.

Linkki hakemuslomakkeeseen

Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijät ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.
Myös Palveleva puhelin (01019 0071) ja perheasiain neuvottelukeskus (08 425 990) ovat käytettävissäsi.

Vaikeiden asioiden kanssa ei ole hyvä jäädä yksin, vaan niistä on tärkeää puhua jonkun kanssa. Olipa mielessäsi iso tai pieni murhe, seurakunta on tukenasi.

Diakonia-avustusvastaanotto poikkeusoloissa

Diakonia-avustusvastaanoton ajanvaraus puhelimitse noin joka toinen tiistai klo 9-10 numerossa 044-5797 426.

Asiointi tapahtuu puhelimitse. Varaudu esittämään sähköisesti virallinen toimeentulolaskelma tai muu kirjallinen selvitys tuloista ja menoista. Ensin pitää selvittää, voiko saada toimeentuloapua Kelalta tai sosiaalitoimelta. Jos muilta tahoilta saatu apu ei riitä ja elämäntilanne on hankala, niin diakoniatyöntekijältä voi saada apua osto-osoitusten muodossa kauppaan välttämättömiin ruoka- ja hygieniatuotteisiin. Avustukset ovat yleensä kertaluonteisia.

Muissa kuin diakonia-avustuksiin liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä suoraan diakoniatyöntekijöihin.

EU-kasseja vähävaraisille

EU-ruoka-apua on jaossa yleensä kaksi kertaa vuodessa keväisin ja syksyisin. Seuraavan kerran jako v. 2021.

Keskusteluapua seurakunnasta

Jokainen ihminen tarvitsee tukea ja kuuntelijaa. Ongelmien ei tarvitse välttämättä olla hengellisiä, vaan seurakunnan työntekijöille voi kertoa asiasta kuin asiasta. Heidän kanssaan käydyt keskustelut ovat ehdottoman luottamuksellisia.

Päivystävän papin numero  044 5797 404 on tarkoitettu niiihin äkillisiin tilanteisiin, joissa tarvitaan pappia: yksityinen ehtoollisen vietto, saattohartaudet, keskustelut ja muu sielunhoito.

Akuutissa kriisitilanteessa voit soittaa

Päivystävä pappi 044 5797 404

Sururyhmä

Suruun liittyy monia kysymyksiä ja kipeitä tunteita. Haluamme tarjota läheisensä menettäneille mahdollisuuden kokoontua yhteen keskustelemaan. Sururyhmä on tarkoitettu kaikille sureville, ikärajaa ei ole. Ryhmään voi tulla, vaikka läheisen kuolemasta olisi kulunut jo vuosia. Usein tuntee kulkevansa surun tietä yksin, mutta toisten läsnäolo ja kokemukset surusta voivat lohduttaa, tukea ja luoda toivoa. Oulaisten seurakunnan sururyhmä alkaa yleensä marraskuussa. Kalajoen rovastikunta järjestää sururyhmiä esim. lapsille ja itsemurhan tehneiden omaisille.

Päihdeongelmia?

Seurakunnassamme kokoontuu Viimetippa -ryhmä. Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 11-14 seurakuntakodin nuorten tilassa (Oulaistenkatu 59, vasemmanpuoleisin ovi). Viimetipassa kahvitellaan, keskustellaan ja voi pelata biljardia. Seurakunnan työntekijän voi tavata Viimetipassa kerran kuukaudessa.

Veturi-ryhmä

Veturi-ryhmä tarjoaa vauvaperheille vertaistukea. Veturi sisältää leirin ja neljä vertaisryhmätapaamista. Veturi toimii yhteistyössä eri tahojen kanssa (kaupunki, seurakunta, MLL ja Martat). Leirille kutsutaan kirjeella neuvolan kautta. Seurakunnan yhteyshenkilö on Ritva Pärkkä 044 5797 432.

Kalajoen rovastikunnan nettisivut

Oulaisten seurakunnan keskusteluapu