Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijät ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.
Myös Palveleva puhelin (01019 0071) ja perheasiain neuvottelukeskus (08-425 990) ovat käytettävissäsi.

Vaikeiden asioiden kanssa ei ole hyvä jäädä yksin, vaan niistä on tärkeää puhua jonkun kanssa. Olipa mielessäsi iso tai pieni murhe, seurakunta on tukenasi.

Diakonia-avustusvastaanotto

Diakonia-avustusvastaanoton ajanvaraus puhelimitse on noin joka toinen tiistai klo 9 - 10 numerossa 044-5797 426. Tieto ajanvarauksen aukiolosta kirkollisissa ilmoituksissa.

Asiointi tapahtuu puhelimitse. Varaudu esittämään sähköisesti virallinen toimeentulolaskelma tai muu kirjallinen selvitys tuloista ja menoista. Ensin pitää selvittää, voiko saada toimeentuloapua Kelalta tai sosiaalitoimelta. Jos muilta tahoilta saatu apu ei riitä ja elämäntilanne on hankala, diakoniatyöntekijältä voi saada apua osto-osoitusten muodossa kauppaan välttämättömiin ruoka- ja hygieniatuotteisiin. Avustukset ovat yleensä kertaluonteisia.

Muissa kuin diakonia-avustuksiin liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä suoraan diakoniatyöntekijöihin.

EU-kasseja vähävaraisille

EU-ruoka-apua on jaossa yleensä kaksi kertaa vuodessa keväisin ja syksyisin. Jaosta tiedotetaan kirkollisissa ilmoituksissa ja nettisivuilla.

Keskusteluapua seurakunnasta

Jokainen ihminen tarvitsee tukea ja kuuntelijaa. Ongelmien ei tarvitse välttämättä olla hengellisiä, vaan seurakunnan työntekijöille voi kertoa asiasta kuin asiasta. Heidän kanssaan käydyt keskustelut ovat ehdottoman luottamuksellisia.

Päivystävän papin numero  044-5797 404 on tarkoitettu niihin äkillisiin tilanteisiin, joissa tarvitaan pappia: kriisitilanteet, yksityinen ehtoollisen vietto, saattohartaudet ja muu sielunhoito.

Akuutissa kriisitilanteessa voit soittaa

Päivystävä pappi 044-5797 404

Sururyhmä

Suruun liittyy monia kysymyksiä ja kipeitä tunteita. Haluamme tarjota läheisensä menettäneille mahdollisuuden kokoontua yhteen keskustelemaan. Sururyhmä on tarkoitettu kaikille sureville, ikärajaa ei ole. Ryhmään voi tulla, vaikka läheisen kuolemasta olisi kulunut jo vuosia. Usein tuntee kulkevansa surun tietä yksin, mutta toisten läsnäolo ja kokemukset surusta voivat lohduttaa, tukea ja luoda toivoa. Oulaisten seurakunnan sururyhmä alkaa yleensä marraskuussa. Kalajoen rovastikunta järjestää sururyhmiä esim. lapsille ja itsemurhan tehneiden omaisille.

Päihdeongelmia?

Seurakunnassamme kokoontuu Viimetippa-ryhmä. Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 11 - 14 seurakuntakodin nuorten tilassa (Oulaistenkatu 59, vasemmanpuoleisin ovi). Viimetipassa kahvitellaan, keskustellaan ja siellä voi pelata biljardia. Seurakunnan työntekijän voi tavata Viimetipassa kerran kuukaudessa.

Kalajoen rovastikunnan nettisivutLinkki avautuu uudessa välilehdessä