Oulaisten seurakunta toimii myös poikkeusoloissa

16.3.2020 19.06

Suomi elää nyt poikkeustilassa valtioneuvoston ottaessa käyttöön valmiuslakia. Tämä vaikuttaa olennaisesti koko yhteiskunnan toimintaan, luonnollisesti myös seurakunnan kokoontumisiin.

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset ovat kirkon hengellisen elämän sydän. Kirkkomme piispat ovat yhdessä päättäneet, että jumalanpalvelukset julkisina tilaisuuksina keskeytetään toistaiseksi. Jumalanpalvelukset kuitenkin pidetään sanajumalanpalveluksina siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Oulaisten seurakunnan jumalanpalvelukseen on mahdollista osallistua seuraavan linkin kautta: https://www.oulaistenseurakunta.fi/tutki-uskoa/kuuntele-jumalanpalvelusta.

Oulaisten kirkko on auki sunnuntain jumalanpalveluksen jälkeen vähintään kaksi tuntia hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus, mutta kirkkoon saa tulla. Hiljentymisen ja rukouksen mahdollistaminen kirkkotilassa tänä poikkeuksellisena aikana on osa seurakunnan ydintehtävää.

Kirkolliset toimitukset (kaste, vihkiminen, hautaan siunaaminen) hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä.

Mikäli omaisten kanssa niin sovitaan, voidaan esimerkiksi hautaan siunaaminen lähettää avoimessa verkossa yllä olevan linkin kautta, jolloin se on tilaisuuden aikana kenen tahansa kuunneltavissa. Näin kaikki halukkaat voivat siunaamisen ajankohdan ollessa heillä tiedossa osallistua kuitenkin läheisensä siunaamiseen.

Muistotilaisuutta ei voida järjestää. Sen vaihtoehtona suosittelemme esimerkiksi muistoseurojen tai muistojuhlan järjestämistä myöhempänä ajankohtana olojen vakiinnuttua.

Muu seurakuntien normaali viikkotoiminta keskeytetään toistaiseksi. Myös seurakunnan tiloissa järjestettävät muiden toimijoiden järjestämät tilaisuudet ja yksityistilaisuudet jäävät nyt pitämättä.

Rippikoulua toteutetaan poikkeusolojen aikana etäosallistumisvälineitä käyttäen.

Kirkkoherranviraston asioissa on mahdollista asioida puhelimitse sen aukioloaikoina. Nopeimmin tiedot ajankohtaisesta tilanteesta päivittyvät seurakunnan osalta Facebook- ja internetsivuille.

Seurakunta ei tässäkään tilanteessa ole kiinni, vaan se keskittyy rukoukseen, sielunhoitoon ja toivon vahvistamiseen. Seurakunnan työntekijät ja kirkon palveleva puhelin ovat käytettävissäsi sielunhoitoa ja rukousta varten. Papit toimittavat tarvittaessa yksityisen ehtoollisen.

Seurakunnalle voi jättää myös soittopyynnön, mikäli kaipaa tilaisuuksien peruunnuttua ylipäätään keskustelukaveria. Jos läheisellesi tärkeitä ryhmiä on peruttu, voit toivottavasti kertoa hänelle tästä mahdollisuudesta.

Jos tarvitset poikkeustilanteen vuoksi arkeesi jotain käytännön apua, ole silloinkin yhteydessä seurakuntaan. Voimme yrittää yhdessä löytää apua tilanteeseen.

Tilanne voi herättää meissä huolta ja epävarmuutta, mutta meidän on silti edettävä rauhallisin mielin. Jeesus rohkaisee meitä sanoen: ”Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman.” (Joh. 16:33)

Rami Niemi
vs. kirkkoherra
Oulaisten seurakunta

Seurakunnan papit ja diakoniatyöntekijä
vs. kirkkoherra Rami Niemi 044 579 7470
kappalainen Mari Jussi-Pekka 044 579 7472
vs. seurakuntapastori Leea Vahtera 044 579 7471
diakoniatyöntekijä Raisa Tamminen 044 579 7425

Kirkon palveleva puhelin 0400 22 11 80
avoinna joka ilta klo 18 - 24.

Toimintaa sosiaalisessa mediassa:

Toiminnan ollessa keskeytyksellä jaamme ainakin seurakunnan Facebook-sivun kautta materiaalia kotona tapahtuvan hengellisen elämän tukemiseksi. Teemme työtä kehittääksemme uusia tapoja välittää ja vahvistaa kristillisen toivon sanomaa myös tässä tilanteessa.

Kirkon hengellistä ja henkistä tukea internetissä

Kirkon hartausaineistoa, kuten aamu- ja iltahartauksia, löytää helposti esimerkiksi seuraavan linkin takaa: https://evl.fi/verkkokirkko/hartaudet