KORONATIEDOTE 30.3.2021

Koronapandemia on alueellamme kiihtymisvaiheessa. Rajoitukset jatkuvat näillä näkymin 25.4. saakka. Jumalanpalvelukset ovat edelleen kuunneltavina verkon kautta. Ne toteutetaan ilman paikan päällä olevaa seurakuntaa. Linkki löytyy seurakunnan kotisivuilta. Ehtoollishetkiä kuitenkin pyritään järjestämään sunnuntaisin päiväsaikaan. Niihin on ennakkoilmoittautuminen ja niihin voi osallistua 24 henkilöä kerrallaan, siten että kussakin kirkon ristissä eli sakarassa on kuusi henkeä.

Kirkolliset toimitukset, kuten kasteet ja vihkimiset, pyritään edelleen järjestämään ensisijaisesti seurakunnan väljissä tiloissa. Niissä voi olla samanaikaisesti paikalla noin 10 osanottajaa ja lisäksi suntio, kanttori ja pappi. Poikkeuksen tekee hautaan siunaaminen, jossa voi olla hieman enemmän osanottajia, jos kahden metrin turvavälejä ja muita turvaohjeita kyetään noudattamaan. Tämä pätee myös seurakunnan tiloissa pidettävään muistotilaisuuteen. Tilaisuuden tulee kuitenkin olla pienimuotoinen. Sekä osanottajat että työntekijät käyttävät maskia ja huolehtivat käsihygieniasta.

Päiväkerhot ja perhekerho toimivat edelleen, mutta siten että paikalla voi olla yhteensä vain 10 henkilöä, joista kaksi on ohjaajaa. Sekä päiväkerhoon että perhekerhoihin on ilmoittautuminen. Aikuisten tulee pitää maskia, myös vanhempien, jotka tuovat lastansa kerhoon. Maskeja on saatavilla seurakunnan tiloissa.

Kirkkokuoro ja lapsikuoro ovat tauolla. Toiminta jatkuu, kun se on turvallista.

Kirkkoherranvirastoon ja taloustoimistoon voi ottaa yhteyttä ainoastaan puhelimitse tai sähköpostilla.

Osallistumista toimituksiin on vältettävä, mikäli on vähäisiäkään flunssa- tai hengitystieoireita. Riskiryhmiin kuuluvien toivotaan käyttävän omaa harkintaa. Vastuu osallistumisesta ja ohjeitten noudattamisesta on jokaisella osallistujalla myös itsellään.

Ajantasainen tieto seurakunnan toiminnasta ja mahdollisista muutoksista ilmoitetaan kotisivuilla.

KORONATIEDOTE 28.1.2021

Toimimme 1.12.2020 annetun tiedotteen mukaisesti 28.2.2021 saakka, Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja Oulun hiippakunnan tuomikapitulin määräyksiä ja ohjeita noudattaen.

KORONATIEDOTE 15.1.2021

Toimimme 1.12.2020 annetun tiedotteen mukaisesti 1.2.2021 saakka, Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja Oulun hiippakunnan tuomikapitulin määräyksiä ja ohjeita noudattaen.

KORONATIEDOTE 17.12.2020

Toimimme edellisen tiedotteen mukaisesti 18.1.2021 saakka, Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja Oulun hiippakunnan tuomikapitulin määräyksiä ja ohjeita noudattaen.

KORONATIEDOTE 1.12.2020

Koronapandemia on alueellamme edennyt leviämisvaiheeseen. Sen vuoksi olemme joutuneet perumaan monta eri tilaisuutta ja jumalanpalvelukset on siirretty verkon kautta kuunneltaviksi. Ne toteutetaan ilman paikan päällä olevaa seurakuntaa. Linkki löytyy seurakunnan kotisivuilta.

Kirkolliset toimitukset, kuten kasteet ja vihkimiset, pyritään järjestämään ensisijaisesti seurakunnan tiloissa. Niissä voi olla samanaikaisesti paikalla 10 osanottajaa ja lisäksi suntio, kanttori ja pappi. Poikkeuksen tekee hautaan siunaaminen, jossa voi olla hieman enemmän osanottajia, jos kahden metrin turvavälejä ja muita turvaohjeita kyetään noudattamaan. Tämä pätee myös seurakunnan tiloissa pidettävään muistotilaisuuteen. Tilaisuuden tulee kuitenkin olla pienimuotoinen. Sekä osanottajat että työntekijät käyttävät maskia.

Päiväkerhot ja perhekerho toimivat edelleen, mutta siten että paikalla voi olla yhteensä vain 10 henkilöä, joista kaksi on ohjaajaa. Sekä päiväkerhoon että perhekerhoon on ilmoittautuminen. Aikuisten tulee pitää maskia, myös vanhempien, jotka tuovat lastansa kerhoon. Maskeja on saatavilla seurakunnan tiloissa.

Kirkkokuoro ja lapsikuoro ovat tauolla. Toiminta jatkuu, kun se on turvallista.

Kirkkoherranvirastoon ja taloustoimistoon voi ottaa yhteyttä ainoastaan puhelimitse tai sähköpostilla.

Osallistumista toimituksiin on vältettävä, mikäli on vähäisiäkään flunssa- tai hengitystieoireita. Riskiryhmiin kuuluvien toivotaan käyttävän omaa harkintaa. Vastuu osallistumisesta ja ohjeitten noudattamisesta on jokaisella osallistujalla myös itsellään.

IMG-20181112-WA0001.jpg

Kiirastorstain ehtoollinen

23.3.2021 08.32

Kiirastorstaina muistamme sitä, kuinka Herramme Jeesus asetti pyhän ehtoollisen. Kiirastorstaina on mahdollista tulla Oulaisten kirkkoon ehtoollishetkiin klo 14, 15, 16 ja 17 ilman ennakkoilmoittautumista. Kirkkoon voi tulla turvallisesti 40 henkeä kerrallaan. Kussakin kirkon ristissä voi istua turvaväleillä 10 henkeä. Kirkkoon pääsee kaikista sisäänkäynneistä ja jokaisella ovella on henkilö antamassa ohjeita. Tervetuloa ehtoolliselle!

Kiirastorstain klo 19 messuun ei voi tulla paikalle. Messu striimataan seurakunnan You tube -kanavalle, josta sitä voi seurata. Messussa avustavat ART-musiikkikoulun opiskelijat johtajansa Ritva Pahkalan johdolla. Messun lopussa alttari riisutaan ja puetaan mustiin. Ja viimeisenä lauletaan virsi 77 ”Käy yrttitarhasta polku” ilman urkusäestystä.

Siunattua ristin ja ylösnousemuksen pääsiäistä!

Matti Hirvilammi