Koronavirustilanteen aiheuttamien rajoitusten vaiheittainen purkaminen aloitetaan Oulaisten seurakunnassa 1.6.2020 alkaen valtioneuvoston ja ev.-lut. kirkon piispojen antamien linjausten ja ohjeitten puitteissa.

Oulaisten seurakunnan toiminnasta 1.8.2020 alkaen

Oulaisten seurakunnan toiminnasta 1.6.2020 alkaen

Ohje kirkkoon tulijalle 1.6.2020 alkaen'

Ohje seurakuntakotiin tulijalle

Ohje seurakuntakotiin Siukkikseen tulijalle 1.6.2020 alkaen

Oulaisten seurakunnan toiminnasta 1.8.2020 alkaen

9.7.2020 14.17

Erityisjärjestelyt kuten turvavälit eivät ole enää elokuussa pakollisia alle 500 hengen tilaisuuksissa. Piispat kuitenkin suosittelevat, että jumalanpalveluksissa, seurakunnan tiloissa järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa ja muissa seurakuntatilaisuuksissa noudatetaan edelleen viranomaisohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja että henkilömäärä suhteutetaan yhä 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. 1.8.2020 alkaen osanottajamäärä voi ylittää 500 henkeä aluehallintovirastojen määräyksiä noudattaen. Perheen kirkollisen toimituksen jälkeen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä, ei seurakunnalla. Samoin vastuu kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavista kirkollisista toimituksista on tilaisuuden järjestäjällä. Yksityistilaisuuksien enimmäisosanottajamääräksi viranomaiset suosittelevat 1.8.2020 alkaen 500 henkeä. Lisäksi viranomaiset suosittelevat, että ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniajärjestelyistä noudatetaan myös yksityistilaisuuksissa.

Oulaisten kirkkoon voidaan edelleen ottaa kerrallaan 120 henkilöä (kirkkosaliin 110 henkilöä ja urkuparvelle 10 henkilöä). Enimmäisväkimäärä on suhteutettu kirkkotilan kokoon annettujen viranomaissuositusten mukaisesti.

Kirkollisen toimituksen jälkeen omaisten/perheen järjestämä muistotilaisuus, kaste- tai hääjuhla on yksityistilaisuus, vaikka se järjestettäisiin seurakunnan tiloissa. Vastuu yksityistilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Turvavälit tulee huomioida.

Muissa seurakuntakodissa järjestettävissä julkisissa tilaisuuksissa, joissa seurakunta on järjestäjänä, enimmäisväkimäärä on 80 henkilöä.

Osallistumista on vältettävä, mikäli on vähäisiäkään flunssa- tai hengitystieoireita. Riskiryhmiin kuuluvien toivotaan käyttävän omaa harkintaa. Vastuu osallistumisesta ja ohjeitten noudattamisesta on jokaisella osallistujalla myös itsellään.