Riparit 2023 aloitetaan info-tilaisuudesta, jonne kaikki 15- vuotta vuonna 2023 kutsutaan.
Tilaisuus pidetään sunnuntaina 9.10.2022 klo 10 kirkossa, jossa on ensin messu ja sen jälkeen pidetään info-tilaisuus. Kutsut tilaisuuteen lähtee viikolla 37 liikkeelle.

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Kuva, jossa on risti ja kala päällekkäin
Risti ja kala

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Oulaistenkatu 59