Vuoden 2022 rippikoululaisille ja huoltajille pidetään info tilaisuus rippikouluista sunnuntaina 31.10. klo 10 Oulaisten kirkossa.
Kutsukirjeet tilaisuuteen on yläkoululla jaossa torstaina 14.10. ja 21.10. Kutsu voi tulla myös suoraan kotiin.
Ripari-infon ohjelmassa on messu, jonka jälkeen kerrotaan rippikouluista sekä jaetaan kaikille ikäluokkalaisille rippikouluun ilmoittautumiskaavakkeet.
Jos et pääse paikalle niin ole yhteydessä joko Tumeen tai Miikaan.

Tähän sivulle päivitämme vuoden 2022 rippikouluun liittyviä asioita ja päivämääriä.

YouTube-video

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Kuva, jossa on risti ja kala päällekkäin
Risti ja kala

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Oulaistenkatu 59