Sanajumalanpalvelus (vain kuunneltavissa)

5. paastonajan sunnuntai, "Kärsimyksen sunnuntai"

Tästä sunnuntaista alkaa hiljaisen viikon loppuun ulottuva ns. syvä paastonaika. Siksi päivää on sanottu kärsimyksen sunnuntaiksi. Jeesuksen aikalaiset eivät ymmärtäneet hänen olemustaan ja tehtäväänsä, mutta ”kivestä, jonka rakentajat hylkäsivät”, oli tuleva kivi, jolle Jumalan seurakunta rakentuu. Jeesus on uuden liiton välittäjä. Hän on kuollut kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset.

Liturgina Rami Niemi, kanttorina Heidi Löppönen.

Kolehti opiskelijoiden ja koululaisten tavoittamiseen ja kouluttamiseen valtakunnallisesti mm. Veritas Forum -tapahtumien, leirien ja viikkotoiminnan kautta Suomen Evankelisluterilainen Opiskelija- ja Koululaislähetys ry:n kautta.

Poikkeustilan vuoksi jumalanpalvelukset kuitenkin pidetään sanajumalanpalveluksina siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Oulaisten seurakunnan jumalanpalvelukseen on mahdollista osallistua seuraavan linkin kautta: https://www.oulaistenseurakunta.fi/tutki-uskoa/kuuntele-jumalanpalvelusta.

Oulaisten kirkko on auki sunnuntain jumalanpalveluksen jälkeen vähintään kaksi tuntia hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus, mutta kirkkoon saa tulla. Hiljentymisen ja rukouksen mahdollistaminen kirkkotilassa tänä poikkeuksellisena aikana on osa seurakunnan ydintehtävää.